lördag 25 maj 2013

Picnic


Besökte en bronsåldersby idag, med får och grisar och långhus och lite till! Det var en bra dag för en utflykt med picnic.
 

Jag får rysningar (den bra sorten alltså) när jag tittar på ristningarna. Det är häftigt att tänka på vad de kan ha inneburit för människorna som gjorde dem...

Det finns en butik i museumet, och där köpte jag en sjalnål och ett sjalspänne i smide. De får jag visa en annan dag!

Det går framåt med den aprikosa stickade klänningen, imorgon tänker jag börja med bröstdelen så att säga! Jag har väl gjort ca 75 % nu, och då börjar huvudet snurra av tankar på vad nästa projekt ska bli. Är sugen på att testa "the contiguous method"...

3 kommentarer:

 1. Vilket härligt utflyktsmål!
  Det blir spännande att se klänningen. =)

  SvaraRadera
 2. Mmm vi hade också ljuvligt picknickväder igår och dagens bjuder på nästan lika fint. Jag stickade en gång en tröja med runor på oket den blev tyvärr aldrig klar.Det var i begynnelsen av min stickkarriär och jag var inte bra på mönsterstickning. Men jag minns att jag tyckte då som nu att det är så fint med de röda figurerna mot den grå stenen.Figurerna är så talande i sin enkelhet .

  SvaraRadera
 3. Gillar också hällristningar, spenderade en hel dag härom sommaren i Nämforsen i Ångermanland (tror jag det var, jag och geografi...). Lite mystiskt nästan att vissa mönster människor har gjort på vilt skilda platser i världen, under vilt skilda tider, påminner om varandra. Och denna vilja att kommunicera och berätta, lämna efter sig ett statement, det verkar vara universiellt mänskligt. Mystisch som Lillapan säger.

  Jag har brottats med en kofta idag. Och ätit chokladkaka. Egentligen skulle jag jobbat(övertid) idag, men jag orkade inte. Så det blir ett litet halvbra resultat nästa vecka. Men vad skall man göra, cheferna tillsätter inte mera resurser, och dygnet har fortfarande bara 24 timmar.

  Ola-Conny och Morgan... Håller med, dubbla skämskuddar i soffan funkar inte... Min vän som tog bilden höll på att dö av skämskänslor! :-))))))))) Roligt tyckte jag!

  Hmmm, detta med att vara lite "otillgänglig" med sina "ja, jag fixar!" är intressant. Jag och en kompis hade en diskussion om det, med koppling till hur det funkar i affärer och allämna serviceinrättningar nu för tiden. Blogginlägg kommer...
  Kram och ha en fin sommarvecka!

  SvaraRadera