söndag 21 april 2013

Vad händer?

Ja, vad händer egentligen här, det är ju inte precis som om blogginläggen haglar! (Vilket jag i och för sig inte har någon som helst ambition att det ska göra heller! De kommer när jag har tid och lust, och tycker att jag har något att säga...)

Detta har hänt sen sist;
 
Vi har varit i Malmö och kollat på Eddie Izzard! OJ, vad bra det var!

 
Jag har köpt en nystmaskin! Iiihhhhhh, vad bra det är! Så himla fina nystan jag har nu! Och vilka möjligheter som öppnar sig! (Och där avslöjade jag väl exakt hur lat jag är - att jag haft ett motstånd mot att köpa garn i härva, för att det är tråkigt att nysta!)

 
Och så har jag kommit lite  längre på detta projekt, som är ett frihandsprojekt kan man säga. Jag är lite kluven till det kan man säga. Jag tycker att det är ganska otypiskt, stilmässigt, det jag brukar göra. Jag tycker egentligen inte om när det är flerfärgat så där (och dessutom så är det ju inte grått eller svart!), men ändå så är det rätt ok tycker jag. Och så är det bomull - jag gillar ju inte att sticka i ren bomull! Men det känns som om det kan bli en skön tröja att ha på sig. Kanske. Men det är förbannat svårt att sticka en tröja till en person som man inte har till hands för att prova på! Så det ska bli spännande att se om den verkligen funkar.

6 kommentarer:

 1. Håller helt med om det där att sticka till andra. Man känner sig aldrig riktigt säker förrän plagget är klart och provat.

  Tröjan ser jättefin ut! Gillar hur du har använt färgerna!

  SvaraRadera
 2. Och Eddie Izzard ! Jag dör vad avundsjuk jag blev nu . Skulle verkligen vilja se honom. Tröjan ser härligt somrig ut kommer bli hur bra som helst.

  SvaraRadera
 3. Modiga äro de med frihandsprojekt... Har en dam på jobbet som sitckar "fritt" och räknar lite här, räknar lite där, och repar upp om det blir fel. Jag måste ha ett mönster, känner mig väldigt anal... Din tröja ser ut att bli jättefint! Sommarfärger! Hav och några små, lätta vita moln! :-)))
  Och sååååååååååå avis på Eddie! Jag måste få biljetter nästa gång... Vilket var bästa skämtet?
  Njut av vårsolen! Jag fick allt lite sol i Köpenhamn, benan i mitt hår är solbränd! :-)))

  SvaraRadera
 4. AVUNDSJUK, JAG ÄR SÅ AVUNDSJUK!! Ville också se Eddie Izzard.
  Men jag har också just köpt nystmaskin och sitter och vevar så det glöder, det är ju helt suveränt!! Inga fler nystan som rinner iväg över golvet och blir dammiga, utan sitter fint i stickpåsen och ger ifrån sig lagoma längder garn. Varför har jag inte haft en sån tidigare?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Malin, visst är det fantastiskt! Och så fina nystana blir, jag vill eg ha dem framme hela tiden för de är så fina! Men det blir ju LITE VÄL opraktiskt! :-)

   Radera
 5. Bäst är att det bara är att sätta igång när lusten faller på!
  Sonen har burit ner mitt lager med garn från min Shetlandsresa -87..... Nu heter det stash, då hette det vanvett.
  Drygt tio kilo, och nu nystar jag upp det, sorterar och har flera projekt på gång i tankarna.
  Veva mera!!

  SvaraRadera