fredag 24 augusti 2012

Sista semesterdagen

Idag har jag min sista semesterdag för denna gång, och det känns helt ok att börja jobba igen på måndag. Jag längtar - eller, nu ska jag verkligen inte överdriva, men jag tycker att det känns bra att komma in i de dagliga rutinerna igen, och jag gillar känslan av att ha gjort sitt dagsverke...

 
Denna semester har jag stickat Lintröjan ovan, och den är inte klar ännu. Jag har stickat den två gånger kan man säga, eftersom jag stickade hela kroppen innan jag insåg att jag inte var riktigt nöjd med hur den satt. Stickar nerifrån och upp denna gång, och runt-runt som vanligt. Jag tittade innan jag började på ett Dropsmönster, men sen har jag inte använt mig av det alls utan har freestylat allt eftersom (fast det är ju inget avancerat som ni ser, men det är första gången jag gör det nerifrån och upp).

På bilden har jag stickat en arm, lite som en t-shirtmodell liksom. Igår kväll stickade jag likadant på andra armen. Men nu vet jag inte riktigt hur jag ska gå vidare, vet inte hur jag vill ha armarna. Hade initialt en bild av armar ner till armbågen och med uppvik och en slejf (heter det så?) med knapp. Men eftersom jag stickat dessa armar helt raka, utan några minskningar och ingen ärmkulle så att säga, så blir nog det helt tokigt. Nu funderar jag således på om jag ska repa upp en bit och göra minskningar, eller om jag ska ha en annan lösning. (En annan variant hade ju kanske kunnat vara att göra förkortade varv för att forma till ärmen, men förkortade varv har jag aldrig gjort innan så det får bli ett eget projekt...) Hmm, får nog ta lite frukost och fundera på detta!

Ha det gott!/Blenda

4 kommentarer:

 1. Tröjan ser ut att bli jättefin .Man glömmer liksom bort brunt på nåt vis .Det blir bara svart o svart ..... Hur som helst så håller jag med dig om att det är ljuvligt att gå på semester men jag är alltid ganska nöjd att få gå tillbaka till gamla rutiner när den semestern är slut .Jag ser fram emot en härlig höst med klar luft kanske nåt nytt att ta på sig och en himmel som bjuder på dramatik i form av häftiga moln ;)

  SvaraRadera
 2. Tack så hemskt mkt för kommentaren om min virkade matta, värmer! Åh, vad härligt med en lintröja. Vill också sticka ngt i lin! Spännande att se resultatet! :) Ha det bra!

  SvaraRadera
 3. Duktig du e ^^
  Har fått ditt namn av kusin Marita i Årj. Min jobbarkompis å vän !

  SvaraRadera
 4. Åhhhh! mycket impad!
  Hoppas du får en bra arbetsvecka...nu när det drar igång igen

  SvaraRadera