fredag 5 februari 2010

Färdig mössa


Jaha, så var den klar då. Jag gillar färgen, den är "poppig" och vårig och gör mig glad. Nu önskar jag bara att jag hade mer av den, för jag har köpt en jättefin ljusturkos som hade passat grymt bra ihop med den här gröna! Den är stickad i Drops alpacka alltså, två trådar på mina nya Knitprostickor, nr 4 till resåren och nr 5 till resten.

Jag ska försöka fota mina garninköp i helgen om ljuset samarbetar med mig - jag insåg tidigare idag att jag visst har köpt en del det sista. :-)

Jag har anmält mig till Garn & The 5 - Jag fick jättefint garn och gott the sist, men jag vet fortfarande än idag inte om det paketet jag skickade kom fram... Hm. Finns ingen notering på mottagarens blogg, men å andra sidan har jag inte heller hört något om att det inte har kommit fram. Jaja, jag hoppas det går bättre den här gången!

4 kommentarer:

 1. Vilken underbar färg, påminner om vår

  SvaraRadera
 2. Superhäftig färg. Blir sugen på att själv göra något i en "poppig" färg.

  Lisa

  SvaraRadera
 3. Tvåändsstickning eller tvåtrådsstickning är en gammal stickteknik där man stickar med två trådändar, varannan gång med den ena och andra gången med den andra.
  Tvåändsstickning är en teknik som helt skiljer sig från vanlig stickteknik. Resultatet blir en tät och kraftigare stickning som används främst till sockor, vantar och halvvantar och som ger varmare och mer slitstarka plagg.
  Tekniken har mest förknippats med Dalarna.
  Vill du lära dig? Besök http://www.stickkurs.se för info!

  SvaraRadera