lördag 16 januari 2010

Två nyanser av brunt

Jag håller på med en bebisfilt för tillfället, och eftersom jag brukar passa på att pröva något nytt när jag gör bebisfilt, blev det denna gång "irländsk mosstickning" från Stickhandboken (jag har den dock på svenska, men den tycks inte gå att få tag på nu?). Jag gör den i mitt favoritgarn när det gäller att göra till barn, Fuga från Järbo som går att tvätta i maskin. Jag vill ju att mottagaren ska kunna använda filten eller plagget om de tycker om det, och inte vara överdrivet försiktig bara för att det är krångligt att tvätta. Det har blivit några filtar nu det sista 1,5 året, och så vitt jag sett har de hållt formen och sett fina ut även efter en längre tids användning och tvättar.

I alla fall, denna är en av två till ett par tvillingar som väntas i början på april, men där jag har tämligen säkra indikationer på att de inte kommer att vänta ända till april. Om inte annat för att risken är att mamman kommer att explodera dessförinnan... Jag vet inte vilken sort det är, och jag tycker inte att det ska vara så förutsägbart med rosa eller blått heller. Den här första är brun, en ljusbrun eller ljus mullvad kanske man kan kalla den. Har tänkt göra den andra i vintervitt, och så gör jag en bård eller virkad kant runt i den bruna nyansen, och med vintervitt på den bruna filten. Jag tror att barnvagnen blir i marinblått eller svart, så det kan ju passa. Jag har kommit halvvägs ungefär på den första, och känner att jag nog måste lägga på ett kol så jag hinner färdigt innan de kommer... ;-)

Sen har jag ju mitt sjalprojekt, som jag stickar på när jag är mitt emellan några andra projekt. Jag gillar mönstret jättemycket, men tycker inte att garnet var så våldsamt roligt att sticka i, och det är därför som det går så långsamt med det. Men det blir rätt snyggt, och jag tror att den blir rätt ok att ha på sig. Fast nästa sjal blir i babymerino tror jag, i alla fall i merino...

Annars kan jag berätta att vår TV gick sönder här i veckan, och vissa i familjen kan ju inte leva utan TV, så efter diverse försök till konstgjord andning (dvs peta på alla kontakter och dammsuga ur den, det var en sån där gammal bumling till TV och den har fungerat i minst 12 år och vägrat gå sönder tills nu) åkte jag och maken idag och köpte en ny fin platt-TV. Det passade inte jättebra in i vår ekonomiska plan just nu (ska ju köpa ny dator strax), men som sagt vad gör man. Åkte hem och pluggade in den, och för all del, den är ju betydligt snyggaren än den gamla, och framför allt den funkar! Åtminstone i 20 minuter.... Trodde maken skulle flyga i taket, när även den nya TV:n tappade ljudet! :-) Vi har digitaltv från Telia, så fort kasta sig på telefonen och ringa för felanmälan, och där var det telefonkö i 40 minuter, inte precis någon humörhöjare då. Varpå jag föreslog lite försynt, "vi kanske ska göra en omstart av TV-boxen, det funkade ju sist vi hade krångel?" Så det gjorde vi, och minsann, nu funkar det fin-fint! Så kan det gå när man inte har huvudet med sig... Den gamla får flytta ner i källaren så länge, till det som ska bli vårt allrum för TV-tittande, övernattande gäster, osv.

Hej hopp, ha en fortsatt bra helg!

3 kommentarer:

 1. Vilka underbara bäbispresenter - hemstickade filtar!
  Hoppas barnen håller sig kvar där inne ett tag till, både för sin egen skull och så att du hinner klart med filtarna... ;-)

  SvaraRadera
 2. Finfin sjal och sköna filtar, lät spännande med annan variation av mosst

  SvaraRadera
 3. Hej ! Vad roligt med nya bekantskaper, och tack så mycket för alla fina ord. Känner igen det där med TV. Vi har fortfarande vår tjockTV kvar 10 år gammal så det är nog dags snart, men vi har så svårt att hitta en bra plats

  SvaraRadera